iunie 28, 2015

Beneficiile pe care zatul de cafea le are pentru piele



Zaţul de cafea este cu siguranţă unul dintre cele mai accesibile şi minunate, în acelaşi timp, remedii pentru piele. Fie că îl folosim ca scrub pentru ten, fie că îl utilizăm ca tratament anticelulitic, zaţul ar trebui să fie asul din mânecă al fiecărei femei atunci când caută un tratament de frumuseţe accesibil din punct de vedere al costului şi extrem de la îndemână. 
 
După cum spuneam, beneficiile cofeinei sunt nebănuite, motiv pentru care fabricanţii de cosmetice includ acest ingredient tot mai des în produsele destinate îngrijirii corporale a femeilor. Pun pariu că îţi doreşti să ai în permanenţă o piele catifelată şi cum un aspect strălucitor şi sănătos. Ei bine, uită de tratamentele cosmetice pe care trebuie să dai o grămadă de bani şi îndreaptă-ţi atenţia către remediul din propria ta bucătărie.

Zaţul de cafea aplicat o dată sau de două ori pe săptămână pe faţă, ca mască, acţionează împotriva punctelor negre şi îţi lasă pielea extrem de catifelată după ce te-a i clătit cu puţină apă caldă. Nu este necesar să ţii zaţul de cafea mai mult de cinci minute pe faţă, iar efectul de catifelare şi revigorare pe care acesta îl conferă va dura apoi zile întregi.
 
Dai mereu banii pe creme de mâini care promit nenumărate beneficii pentru pielea ta, însă tu parcă nu sesizezi nicio diferenţă notabilă chiar şi după folosiri îndelungate ale unui produs. Ei bine, încearcă să îţi freci mâinile cu zaţ de cafea din când în când. Îţi garantez că vei fi uimită de efectul imediat de catifelare pe care ţi-l va oferi. Dintr-o dată poţi uita de mâini uscate şi aspre. Zaţul de cafea conţine o proprietate emolientă care îţi va hidrata intens pielea mâinilor, oferindu-ţi senzaţia de confort pe care cremele obişnuite nu reuşesc întotdeauna s-o creeze. Pentru mai multă eficienţă, poţi amesteca zaţul de cafea cu ulei de măsline pentru a obţine o loţiune grunjoasă care îţi va exfolia pielea în mod delicat, dar o va şi hrăni şi hidrata în acelaşi timp.

A venit vara şi te pregăteşti să mergi la plajă, însă pielea ta de pe coapse şi posterior nu a scăpat integral de aspectul de coajă de portocală acumulat pe durata iernii? Apelează cu încredere la masaje cu zaţ de cafea amestecat cu o loţiune de corp, pentru o mai bună aderenţă pe piele. Este suficient dacă ţii amestecul pe zona afectată de celulită timp de 10 – 15 minute. Imediat ce vei îndepărta produsul de pe piele vei observa că aspectul acesteia s-a modificat, a devenit mai fină şi mai strălucitoare, cu aspect mai hidratat. Pentru rezultate vizibile împotriva celulitei este necesar să aplici amestecul de zaţ de cafea de aproximativ două sau trei ori pe săptămână, timp de minim o lună. Poate părea un chin, însă acest remediu natural are efecte rapide şi de lungă durată. De asemenea, zaţul de cafea este recomandat şi ca scrub natural înainte de sesiunea de epilare.


Beneficiile zaţului de cafea pentru piele sunt într-adevăr nebănuite. Este un produs de beauty pe care fiecare dintre noi îl putem obţine în casă, la costuri minime; în plus este extrem de uşor de folosit şi, să nu uităm, prietenos cu mediul! Tratamentul cu zaţ de cafea pentru o piele revigorată, cu aspect întinerit şi perfect hidratată este folosit de cel puţin câteva decenii de către femei din întreaga lume şi este considerat una dintre minunile cosmeticii homemade. Aşa că, încearcă-l şi tu!